Update:

  • Arnold Drijver, hoofd corporate communicatie Hema: "Hema heeft kennis genomen van het artikel in Quote magazine. Dit artikel is gebaseerd op anonieme bronnen en is nergens op gebaseerd. Wij zien dan ook geen reden hier inhoudelijk op te reageren. Wel kunnen wij zeggen dat dit nu niet aan de orde is en dat de aandeelhouder hierover beslist.

Bronnen melden aan Quote Nederland dat Lion Capital op zoek is naar een koper van keten Hema. Het private equity bedrijf probeerde de keten in 2010 al te verkopen aan Ahold, maar dit plan werd van tafel geveegd.

Quote sprak met verschillende oud medewerkers van Hema die meldden dat de laatste tijd vooral de focus lag op het vergroten van de marges om een verkoop te stimuleren. Quote meldt dat de obligaties van Lion Capital in 2019 aflopen, maar de medewerkers vertellen dat het bedrijf dit niet afwacht en al spreekt met potentiële kopers.

Hema reageert tegenover Quote dat het aan de aandeelhouders is om te beslissen over een verkoop, op de andere uitspraken wordt niet gereageerd. Ook Lion Capital gereageerd niet tegen het medium.

De Nederlandse keten zag in het derde kwartaal van vorig jaar de omzet stijgen naar 301 miljoen euro dankzij een kleine stijging van drie procent. De toename was vooral te danken aan de verkoop van kleding, verzorgingsproducten en huishoudelijke artikelen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN