• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lululemon Athletica Inc. start 2024 met omzet- en winstgroei

Lululemon Athletica Inc. start 2024 met omzet- en winstgroei

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Lululemon winkel. Credits: Unsplash

Lululemon Athletica Inc. zet sterke resultaten neer in het eerste kwartaal van dit jaar. Het Canadese sportmodebedrijf verbetert zijn omzet en winst aanzienlijk, blijkt uit het financieel rapport. Volgens CEO Meghan Frank liggen de resultaten zelfs boven de verwachtingen.

Lululemon noteert een omzet van 2,2 miljard Canadese dollar in de eerste drie maanden van 2024. Daarmee groeien de verkopen met 11 procent op constante basis, waarbij de internationale verkopen het hardst stijgen met 40 procent. De omzet op de Amerikaanse afzetmarkt groeit met 4 procent.

Ook de operationele winst verbetert. Zo noteert het Canadese sportmodebedrijf ruim 30 miljoen dollar meer winst dan een jaar geleden. De operationele winst eindigt daardoor op 432,6 miljoen dollar. Het is dan ook geen verrassing dat ook de nettowinst in de lift zit. Lululemon groeit hier met ruim 30 miljoen dollar van 290,4 miljoen naar 321,4 miljoen dollar.

De goede start geeft het Canadese sportbedrijf vertrouwen in de komende periode. Zo verwacht Lululemon een omzet tussen de 2,40 en 2,42 miljard dollar in het tweede kwartaal. Dit staat gelijk aan een groei tussen de 9 en 10 procent. Wat de jaarvoorspelling betreft, blijft dit ongewijzigd en voorspelt het bedrijf een jaaromzet van 10,7 à 10,8 miljard dollar.

Lululemon
Lululemon Athletica Inc.