• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lululemon geconfronteerd met verontrustende beschuldigingen

Lululemon geconfronteerd met verontrustende beschuldigingen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Het Canadese label Lululemon ligt onder vuur. Jonge, laagbetaalde werknemers die in Bangladesh kleding voor het merk produceren, zouden hebben gezegd dat ze fysiek geweld leiden en regelmatig worden vernederd door hun managers. Dat schrijft The Guardian op basis van eigen onderzoek.

Volgens de Britse krant gaven de werknemers ook aan dat ze worden gedwongen om over te werken, en dat ze slechts 85 pond (98 euro) krijgen betaald per maand.

Lululemon kondigt in reactie op de beschuldigingen een onderzoek aan. Leden van Lululemon’s social responsibility and production team hebben de fabriek waar het vermeende geweld plaatsvindt al bezocht, zo schrijft Reuters. De betreffende fabriek ligt in Chittagong, zo’n 260 kilometer van de Bengalese hoofdstad Dhaka. De fabriek is in handen van het bedrijf Youngone Corporation, dat kledingstukken aan Lululemon levert.

Eerder deze maand ging Lululemon nog een samenwerking aan met de Verenigde Naties. Ze werkten aan een initiatief om de welgesteldheid van humanitaire VN-hulpverleners te waarborgen.

Het Canadese Lululemon startte in de jaren negentig als merk voor yogabroeken, maar heeft inmiddels een divers assortiment met herenmode, zwemkleding, accessoires en lingerie. Het merk beschikt wereldwijd over fysieke winkels en een webshop, en opende dit jaar een eerste Nederlandse vestiging in Amsterdam.

Bangladesh
Lululemon