Het Canadese yoga- en sportmodemerk Lululemon Athletica heeft ondanks een tegenvallende winst in het derde kwartaal de prognose voor het lopende boekjaar verhoogd naar 1,74 dollar tot 1,78 dollar, van aanvankelijk 1,72 dollar tot 1,77 dollar. Als gevolg stegen de aandelen in het bedrijf met 9,1 procent.

Ook de prognose voor het vierde kwartaal werd omhoog bijgesteld. Lululemon verwacht een winst van 65 tot 69 cent en een netto omzet van 570 tot 585 miljoen dollar (457,8 tot 469,9 miljoen euro).

De vierde kwartaalcijfers lijden momenteel onder het feit dat schepen buiten de haven van Los Angeles niet aan wal kunnen, hetgeen lijdt tot vertraging van leveringen van ruim een week. Volgens CEO Laurent Potdevin zullen de leveringen aan Canada hier waarschijnlijk ook onder lijden en zal dit als gevolg hebben dat het bedrijf ongeveer 10 miljoen dollar omzet misloopt.

De nettowinst daalde in het derde kwartaal met 8,5 procent naar 60,5 miljoen dollar (48,6 miljoen euro), terwijl de netto omzet met 10,4 procent steeg naar 419,4 miljoen dollar (336,8 miljoen euro). Wall Street had ingezet op een omzet van 424,8 miljoen dollar.

Hoewel de vergelijkbare omzet met 3 procent was gedaald, zei het bedrijf dat de omzet aan consumenten met maar liefst 27 procent was gestegen. Het online aandeel was ondertussen gestegen naar 18,4 procent van de totaalomzet.

"Zoals verwacht hebben we een beter productassortiment geleverd, hetgeen voor verbetering zorgde dit najaar, met een meer samenhangend merk en productcommunicatie in de winkels, online en via onze pr-strategie. We zijn tevreden met de maandelijkse verbeteringen gedurende het kwartaal als gevolg van productflow en nieuwe indelingen," zei Potdevin in een verklaring.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN