• Home
  • Nieuws
  • Business
  • LVMH neemt luxe hotelgroep Belmond over

LVMH neemt luxe hotelgroep Belmond over

Door Marjolein Stormezand

14 dec. 2018

LVMH (LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE) breidt zijn portfolio uit. De Franse modegroep maakt middels een persbericht bekend de hotelgroep Belmond te hebben gekocht.

LVMH verwerft Belmond voor 25 dollar per aandeel in contanten. Dit vertegenwoordigt volgens het bedrijf een vermogenswaarde van 2,6 miljard dollar (omgerekend 2,3 miljard euro) en een ondernemingswaarde van 3,2 miljard dollar (omgerekend 2,8 miljard euro). Belmond rapporteerde over boekjaar 2018 (eindigend op 30 oktober) een totale omzet van 572 miljoen dollar (506 miljoen euro) en een EBITDA van 140 miljoen dollar (124 miljoen euro).

"Het erfgoed van Belmond, zijn innovatieve diensten, zijn uitmuntende service en zijn ondernemerschap resoneren met de waarden van de LVMH Groep en is complementair aan onze eigen Cheval Blanc-maisons en de Bvlgari-hotelactiviteiten," verklaart LVHH's CEO Bernard Arnault in het persbericht. "Deze overname zal de aanwezigheid van LVMH in de hospitality aanzienlijk vergroten. Belmond levert unieke ervaringen aan veeleisende reizigers en bezit een aantal uitzonderlijke activa op de meest gewilde bestemmingen", voegt de CEO in het persbericht toe.

Belmond begon meer dan 40 jaar geleden met de overname van Hotel Cipriani in Venetië. Het bezit en exploiteert nu een verzameling van high-end hotels over de hele wereld.