LVMH slaat de handen ineen met het Amerikaanse private equity bedrijf Catterton om een mondiale investeringsfirma te creëren gericht op consumentengoederen. Dat meldt Bloomberg.

De nieuwe entiteit zal L Catterton heten en zal voor 60 procent in handen zijn van de partners van het nieuwe bedrijf. De overige 40 procent blijft eigendom van LVMH en Groupe Arnault, het bedrijf van LVMH voorzitter en CEO Bernard Arnault.

”L Catterton zal investeerders een uniek platform bieden waarmee waarde gecreëerd kan worden, dankzij ons mondiaal netwerk en industrie expertise,” zei Arnault in een persbericht. “Gezien wij sinds 1998 al investeerders zijn in de fondsen van Catterton, hebben wij deelgenomen aan de bewezen groei en succes van de firma.”

Michael Chu en Scott A. Danke, managing partners bij Catterton, zullen het nieuwe bedrijf leiden. Daniel Piette, managing partner van L Capital, de investeringstak van LVMH, zal een andere functie binnen LVMH krijgen, aldus Arnault. Het nieuw gevormde L Capital zal in Greenwich, Connecticut en in Londen gevestigd zijn, met kantoren in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Verwacht wordt dat L Capital, na voltooiing van de lopende ronde fondsenverweving, 12 miljard dollar vermogen onder beheer zal hebben.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN