• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Macy’s schrapt ruim tienduizend banen in 2017

Macy’s schrapt ruim tienduizend banen in 2017

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Business

Het begin van het nieuwe jaar staat voor Macy’s in het teken van een ingrijpende reorganisatie. Wegens tegenvallende resultaten sluit de Amerikaanse warenhuisketen bijna zeventig winkels, waarbij zeker tienduizend medewerkers hun baan verliezen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

De grootste warenhuisketen van de Verenigde Staten kampte de laatste tijd met tegenvallende cijfers. Met name gedurende de feestdagen liep de omzet onverwachts terug. In de maanden november en december werd 2,1 procent minder verkocht dan in het jaar ervoor.

”In het afgelopen jaar hebben we ons gericht op het maken van strategische beslissingen om marktaandeel te winnen en terug te keren naar groei,” aldus Macy’s-CEO Terry J. Lundgren in een persverklaring. “Hoewel we blij zijn met de sterke prestaties van onze hoog ontwikkelde online activiteiten, de vooruitgang op het gebied van verkopen en kostenverlagende programma’s, blijven we te maken hebben met dalend verkeer in onze winkels.”

Inmiddels zijn enkele winkels al gesloten en zeker 63 gaan er komend voorjaar nog dicht. Later volgen nog andere winkelsluitingen, die gepaard gaan met zo’n 3.900 gedwongen ontslagen. Nog eens 6.200 banen worden geschrapt in andere onderdelen van het bedrijf.

De ingrijpende reorganisatie moet volgens Macy’s uiteindelijk 550 miljoen dollar opleveren. Daarmee wil het concern, waar ook Bloomingdale’s onder valt, onder meer investeren in online activiteiten en andere groeistrategieën in het buitenland. In de Verenigde Staten houdt het warenhuis zo’n zeshonderd filialen over.

Beeld: courtesy of Macy’s

Macy's