• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Macy’s sluit 100 winkels

Macy’s sluit 100 winkels

Door Anne Buis

bezig met laden...

Business

Warenhuis Macy’s zag de verkoop in devestigingen in het laatste jaar met 2 procent teruglopen. Daarom treft het warenhuis maatregelen: de focus komt op omnichannel te liggen en er zullen 100 winkels gesloten worden.

De sluitingen representeren zo’n 17 procent van het portfolio van het bedrijf. De deuren zullen begin 2017 voorgoed sluiten. De desbetreffende locaties worden later bekendgemaakt. Hoeveel banen daarbij zullen sneuvelen is nog niet bekend. Voor een deel van het personeel worden voltijd en deeltijd posities in andere filialen aangeboden. Voor degenen die ontslagen worden komt er een ontslagvergoeding.

“Bijna alle winkels die zullen sluiten hebben een positieve cashflow vandaag de dag, maar het volume en de winstgevendheid is in de meeste gevallen al enkele jaren aan het dalen. We erkennen dat deze locaties niet allemaal een adequaat resultaat opleveren na investeringen en meestal niet representatief zijn in klantenbeleving, zoals we verwachten van het merk Macy’s,” zegt president van het warenhuisbedrijf Jeff Gennette. “We hebben besloten om een groot aantal winkels proactief te sluiten zodat we kunnen investeren in een overtuigende klantenbeleving op onze meest productieve locaties en locaties met een hoge potentie. Daarnaast investeren we sneller in onze groei en meer agressief in digitaal en mobiel.”

Beeld: Macy’s

Macy's