Mannenmodemerk Ben Sherman overgenomen
bezig met laden...
Oxford Industries had zichzelf het doel gesteld Ben Sherman dit jaar te verkopen. Die missie is nu volbracht. Het in Atlanta gevestigde bedrijf heeft het mannenmodemerk verkocht aan het Amerikaanse Marquee Brands. De overnameprijs: 63,5 miljoen dollar ( 58,6 miljoen euro).
"Ben Sherman blijft een uniek, klassiek Brits merk met een trouwe klantenkring, verspreid over vijf continenten," zegt Cory Baker, chief operating officer van Marquee Brands. "De stijl, authenticiteit en heritage van Ben Sherman passen perfect bij ons groeiende portfolio."
De nieuwe eigenaar heeft al plannen met Ben Sherman. Zo wil Marquee het mannenmodemerk promoten in verschillende lifestyle categorieën, door nieuwe producten toe te voegen aan het assortiment. Ook wil het kersverse moederbedrijf van het label een retailexpansie vanaf het eerste kwartaal van 2016.
Marquee is al langer op overnamepad. Het bedrijf nam eerder dit jaar het Italiaanse luxemerk Bruno Magli over. Het Amerikaanse concern heeft de intentie om een grote speler te worden in de modebranche.
Oxford Industries verkoopt Ben Sherman aan Marquee Brands
Ben Sherman doet het steeds beter. Volgens Fashionmag steeg de omzet van het modebedrijf het afgelopen boekjaar van 67,2 naar 77,5 miljoen dollar (71,45 miljoen euro). Er is nog wel sprake van een operationeel verlies. Vorig jaar daalde dat wel: van 13,1 naar 10,8 miljoen dollar (9,95 miljoen euro).
Het modemerk werd opgericht in 1963 in Brighton, een plaatsje in Zuid-Engeland, door Ben Sherman, die eigenlijk Arthur Bernard Sugarman heet. Toentertijd slechts een mannenmerk met een overhemdenlijn, vandaag de dag een merk met een complete lijn voor de preppy en modebewuste man die houdt van muziek en van het leven. Ben Shermans kleuren, snits, en patronen hebben veel invloed gehad op de de 'Britse stijl' en mannenmode in het algemeen. In de jaren nul, tot 2010, verkocht Ben Sherman ook damesmode en kinderkleding, maar daar trok Oxford Industries de stekker uit. Volgens het bedrijf werkte dat niet en was het slimmer om zich volledig te richten op mannenmode.
In Nederland heeft het merk verkooppunten verspreid door het hele land. Ben Sherman heeft een outletwinkel in Roermond. In België heeft het merk geen eigen winkels.