• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Marc Bolland opnieuw onder druk

Marc Bolland opnieuw onder druk

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

De CEO van de Britse retailketen Marks & Spencer begint het benauwd te krijgen. Analisten vragen zich af hoe lang hij nog blijft zitten, nu de omzet rond de kerstperiode zo tegenviel.

In de dertien weken voorafgaand aan kerst daalde omzet van Marks & Spencer met 5,8 procent. De verkoop van mode-items daalde met 5,3 procent. Het bedrijf geeft de schuld aan het ongewoon milde weer in oktober en november. Ook waren er problemen op het distributiecentrum in Castle Donington: de bestellingen rond kerst waren niet meer bij te houden.

David Cumming, hoofd aandelen bij Standard Life, dat een klein belang heeft in Marks & Spencer, wijt de omzetdaling aan de CEO. Tegen Drapersonline.com zegt hij: "Marc Bolland zit er al vijf jaar en in die periode is de winst gedaald, ondanks 2,5 miljard pond aan investeringen."

Een andere analist, Honor Westnedge van Verdict Retail voegt toe: "De verschrikkelijke kerst-resultaten smeken om de vraag: 'Is het managementteam sterk genoeg om moeilijke beslissingen te maken die nodig zijn voor de wederopbouw van het verloren marktaandeel van Marks & Spencer?'"

M&S
Marc Bolland
Marks & Spencer