• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Marc Jacobs tekent distributieovereenkomst Azië
Marc Jacobs tekent distributieovereenkomst Azië

Business

Marc Jacobs tekent distributieovereenkomst Azië

Door Wendela van den Broek

1 sep. 2016

Marc Jacobs heeft een exclusieve distributieovereenkomst getekend met FJ Benjamin in Singapore voor distributie van het merk in de locale markt en in andere Aziatische markten.

FJ Benjamin zal een reeks Marc Jacobs winkels openen in Maleisië en Indonesië, waarvan vier winkelopeningen binnen de komende twee jaar gepland staan. De boetieks zullen het complete dames ready-to-wear assortiment bieden, alsmede schoenen, accessoires en sieraden. Winkels voor mannen zullen in een later stadium volgen.

”Wij zijn verheugd Marc Jacobs te mogen vertegenwoordigen, een van de meest gewilde en verassende modemerken ter wereld,” zei FJ Benjamin COO Douglas Benjamin. “We verwelkomen het merk in ons portfolio en kijken uit naar diens succes in de markten waar wij actief zijn.”

FJ Benjamin rekent merken als Banana Republic en Guess al tot zijn portfolio.

In mei rapporteerde het bedrijf een nettoverlies van 6,99 miljoen Singapore dollar (4,60 miljoen euro) voor het derde kwartaal, ten opzichte van een verlies van 4,87 miljoen Singapore dollar een jaar geleden. De omzet daalde met maar liefst 23 procent naar 69,7 miljoen dollar.