• Home
  • Nieuws
  • Business
  • McGregor discrimineerde op basis van leeftijd bij doorstart

McGregor discrimineerde op basis van leeftijd bij doorstart

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Bij het maken van de doorstart van de Nederlandse McGregor Fashion Group is wel degelijk sprake geweest van leeftijdsdiscriminatie. Dat is het oordeel van het College voor de Rechten van de Mens, berichten diverse media.

McGregor maakte in juli 2016 een doorstart onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group, en werd een maand later van beschuldigd dat er was gediscrimineerd op basis van leeftijd bij het ontslaan van medewerkers. Negen medewerkers stapten daarop naar het College voor de Rechten van de Mens.

Medewerkers die langer dan zeven jaar bij het bedrijf in dienst waren kwamen niet automatisch in aanmerking voor een verlenging van hun contract, wat te maken had met de transitievergoeding waarop deze werknemers recht zouden hebben. Volgens het College voor de Rechten van de Mens werden door deze maatregel voornamelijk medewerkers van 55 jaar en ouder benadeeld. Het hanteren van dit zogenaamde anciënniteitscriterium is toegestaan wanneer een bedrijf kan bewijzen dat dit een vereiste is voor het maken van een doorstart. In het geval van de Doniger Fashion Group is dit echter niet het geval gebleken.

Nu het college een uitspraak heeft gedaan, is het aan de betrokken partijen om hier iets mee te doen. Een woordvoerster van het college laat aan Nu.nl weten dat een uitspraak als deze in het grootste deel van de gevallen leidt tot een schadevergoeding of officiële excuses. Een andere mogelijkheid is echter dat de medewerkers de uitspraak gebruiken om verdere juridische stappen te ondernemen.

Beeld: McGregor Facebook

Doniger Fashion Group
McGregor Fashion Group