• Home
  • Nieuws
  • Business
  • McGregor Fashion Group maakt doorstart

McGregor Fashion Group maakt doorstart

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het failliete modebedrijf McGregor Fashion Group gaat een doorstart maken onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group. Dat heeft de curator vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het bedrijf wordt overgenomen door twee (oud)managers van McGregor, die van plan zijn het overgrote deel van de werkgelegenheid te behouden.

McGregor Fashion Group maakt doorstart onder de naam Doniger Fashion Group

Naast alle McGregor en alle Gaastra merkactiviteiten, worden ook de herenmodeketen Adam Menswear en de bedrijfskledingdivisie ETP overgenomen, zo blijkt uit het persbericht. De overname wordt financieel ondersteund door de aandeelhouders Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst, Ben Kolff en NIBC Bank. Verdere details hierover zijn nog niet bekend.

Het nieuwe management van Doniger Fashion Group komt onder leiding te staan van Joep van Straaten en Kris van de Mierop. Op korte termijn wordt ook een financieel directeur aangesteld. Dankzij de overname behouden zeker 1.100 van de ongeveer 1.250 werknemers hun baan, waarvan circa 500 medewerkers in Nederland.

Grootste deel werkgelegenheid blijft behouden bij overname McGregor Fashion Group

Volgens aandeelhouder Schothorst blijven alle winkels voorlopig geopend. De managers van McGregor waren donderdag nog de enige kandidaten voor de overname van de kledingketen, zo schreef het FD. Volgens de curator waren in totaal vijftig partijen geïnteresseerd in de overname, waarvan er uiteindelijk zeven een bod hebben uitgebracht. Geen van deze biedingen was acceptabel, blijkt uit het persbericht.

De nieuwe directeur Joep van Straaten, die tot drie jaar geleden operationeel directeur was bij het bedrijf, heeft verklaard dat er binnen drie maanden meer bekend zal worden gemaakt over de nieuwe plannen en de strategie. De organisatie wil zich vooralsnog volledig kunnen richten op het in goede banen leiden van de overname.

McGregor Fashion Group vroeg vorige maand uitstel van betaling aan, vijf weken na het aantreden van de nieuwe directeur Armin Broger. Het modehuis moest voor elf van de vijftg bedrijfonderdelen faillissement aanvragen.

Doniger Fashion Group
McGregor Fashion Group