• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Meer dan 70 leveranciers willen schade claimen bij V&D

Meer dan 70 leveranciers willen schade claimen bij V&D

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Samen met brancheorganisatie Modint onderzoeken 80 leveranciers van V&D of ze een schadeclaim kunnen indienden bij CEO John van der Ent en oud-eigenaar Sun Capital. Leveranciers zeggen misleid te zijn en willen de tientallen miljoenen euro’s schade verhalen.

Modint heeft de aanmeldtermijn voor leveranciers verlengd tot vrijdag 11 maart wegens grote belangstelling. Het minimum aantal leveranciers is al gehaald; er waren tenminste 50 leveranciers nodig om een schadeclaim in te dienen.

De leveranciers zijn boos op Sun Capital en John van der Ent, die afgelopen zomer nog garandeerden dat de financiering voor V&D nog zeker vier jaar vooruit kon. “Vervolgens bleek een slechte winter genoeg om de keten te laten omvallen,” zegt Sjoerd Warringa, de advocaat van Modint, tegen het FD.

"Twee advocatenkantoren brengen het voor ons allemaal in kaart,” vertelt directeur van Modint Han Bekke aan NOS. De schade is vele malen groter dan alleen het faillissement van V&D. “"Het gaat ook om allerlei leveringen voor de voorjaarscollectie, die nu nog in containers op de kade staan in Rotterdam en Shanghai.”

Het ziet er niet goed uit voor de leveranciers. Volgens Bekke gaan de Belastingdienst, het UWV en Sun Capital voor als schuldeisers. “Onderaan bungelen de leveranciers."

De curatoren hangt overigens ook een rechtszaak boven het hoofd; er is nog steeds gedoe over het eigendom van de spullen die nog over zijn. De leveranciers starten daar een aparte rechtszaak voor.

V&D