• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Merken New Fashion Kids BV failliet verklaard

Merken New Fashion Kids BV failliet verklaard

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Twee kinderkledingmerken van het Nederlandse bedrijf New Fashion Kids BV zijn eerder deze week failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Het gaat om de labels Jottum en Cakewalk, zo liet het bedrijf vandaag in een persbericht weten. Ook het mannenmodemerk Twinlife, dat eveneens onder New Fashion Kids BV valt, is getroffen door het faillissement.

Het faillissement werd op dinsdag 6 juni uitgesproken. Marie José Cools van de Advocaten van Van Riet is aangesteld als curator.

Momenteel is Twinlife nog volledig operationeel. Ook de webwinkel van het merk is op dit moment gewoon beschikbaar. De aandeelhouders van New Fashion Kids BV zijn nu samen met de aangestelde curator in gesprek over een doorstart van Twinlife, waarop de kans groot is.

De voornaamste reden voor het failliet verklaren van Jottum en Cakewalk is dat de omzet de afgelopen tijd terugliep. “Dit heeft vooral te maken met het veranderende consumentengedrag. Steeds meer klanten doen hun aankopen online in vooral het kindermode segment,” luidt het persbericht. Twinlife stond op haar beurt onder druk door het faillissement van V&D, maar liet het afgelopen jaar echter weer groei zien.

Twinlife liet aan FashionUnited weten volgende week meer te laten weten.

Mannenmodemerk Twinlife werd in 1996 opgericht. Naast herenmode, die casual maar toch sportief is, biedt het label ook de jongere Twinlife Boys collectie. Twinlife is met zo’n 1.500 verkooppunten actief in Europa. Naast Nederland heeft het merk shop in shops in België, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Hongarije, Oekraïne en Tsjechië. Moederbedrijf New Fashion Kids BV staat verder bekend om de kinderkledingmerken Barbara Farber, Jottum en Cakewalk.

Beeld: Twinlife Facebook

new fashion kids
Twinlife