• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mexx heropent ook winkels in België

Mexx heropent ook winkels in België

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na de doorstart van Mexx Nederland is er nu ook goed nieuws voor Mexx België. De nieuwe eigenaar Eroglu Holding heeft een overeenkomst gesloten met de Belgische curatoren, om ook in België enkele activiteiten voort te zetten. Dat melden diverse media.

“Naar aanleiding van de overname van Mexx Nederland door Eroglu Holding, was er ook interesse voor de overname van de Mexx-winkels en wholesale-activiteiten in België,” zeggen curatoren Paul Van Sant en Valère Vereecke.

Mexx gaat met tenminste vier van de tien oorspronkelijke winkels verder. Het gaat hierbij om de panden in Brugge en Leuven die al zijn geopend, en het filiaal in Aalst dat deze week open gaat. Eroglu Holding heeft ook nog een ander pand gehuurd, dat later deze maand zijn deuren opent. Voor de overige zes panden is nog geen overeenstemming bereikt met pandeigenaren, en dus zoekt de nieuwe Mexx-eigenaar naar andere panden in die steden.

Na het faillissement van Mexx Nederland, ging ook de Belgische tak van het bedrijf kopje onder. Lange tijd werd er bij de Zuiderburen geen overnamekandidaat gevonden, maar deze week was er eindelijk een akkoord over een Belgische doorstart.

Mexx