Mexx trekt zich terug uit Rusland

Modemerk Mexx zal aan het einde van de maand zich terugtrekken uit de Russische markt. De laatste winkel gaat eind juli dicht, meldt Denis Bogatyrev, algemeen directeur van BNS Group, het bedrijf die de franchise en eigen winkels van het merk in Rusland overziet.

Eroglu Holding nam Mexx over in 2015 voor een bedrag van 21 miljoen euro. Met de aankoop wilde de holding hun wereldwijde positie versterken. De omzet van Mexx nam echter met 15 procent af in 2016. In April bericht Textilwirtschaft dat de holding op zoek is naar een investeerder en wanneer deze niet gevonden wordt, het merk volledig wil verkopen.

De winkels in Nederland hebben nog steeds de herfst/winter 2016-17 collectie in de winkels hangen, die eveneens ook op de website te zien is. Een lente/zomer-collectie heeft niet in de Nederlandse winkels gehangen, mede omdat Mexx kledingstukken die V&D had ingekocht weer terug kreeg. Deze blijven tot na de sale in de winkel hangen, vertelt een medewerker. Of een nieuwe collectie in de herfst verschijnt, weten de medewerkers op dit moment ook niet.

Beeld: Mexx Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN