Michael Kors Holdings Limited heeft een positief kwartaal achter de rug, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers. Het bedrijf deed het beter dan verwacht, mede door de resultaten van Jimmy Choo die sterker waren dan verwacht.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

De groep zag de omzet met 26,3 procent toenemen naar 1,2 miljard dollar (1,03 miljard euro). Jimmy Choo leverde een bijdrage van 172,7 miljoen dollar (149 miljoen euro). Jimmy Choo werd vorig jaar aangekocht door Michael Kors Holdings Limited, dus er kan geen vergelijking gemaakt worden met het eerste kwartaal van vorig boekjaar omdat het merk toen nog niet toebehoorde tot het portfolio van de groep. De omzet bij het merk Michael Kors ging omhoog met 8 procent.

“We zijn aangemoedigd door de resultaten van het eerste kwartaal, die onze verwachtingen overtroffen,” aldus John D. Idol, CEO van de groep. “Onze wereldwijde luxe modegroep blijft de voordelen zien van onze groeistrategie voor de lange termijn die gestuwd wordt door het Michael Kors en Jimmy Choo merk.” De groep verhoogt de verwachtingen voor het gehele boekjaar naar een totale omzet van rond de 5,125 miljard dollar (4,4 miljard euro) waar Jimmy Choo tussen de 580 en 590 miljoen dollar (500 en 509 miljoen euro) bijdraagt.

Het netto inkomen voor Michael Kors Holding Limited kwam neer op 186,4 miljoen (160 miljoen euro).

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN