Michael Kors ziet omzet stijgen in 2016

In fiscaal jaar 2016 is de totale omzet van Michael Kors met 7,8 procent gestegen tot 4,7 miljard dollar (4,19 miljard euro). Bij constante wisselkoersen steeg de totale omzet met 11,7 procent. Vorig jaar was de omzet nog 4,4 miljard dollar (3,9 miljard euro).

CEO en voorzitter John D. Idol laat weten: “We zijn blij met onze financiële en operationele prestaties in het vierde kwartaal en het fiscale jaar 2016, waar we in alle regio’s voortgaande groei hebben geleverd, ondanks de uitdagende retailomgeving. Daarnaast hebben we ons productaanbod uitgebreid en onze marketingcampagnes opgefrist, die beide zijn ontvangen met positieve reacties van onze klanten.”

Michael Kors ziet omzet stijgen in 2016

Omzet Michael Kors stijgt met 10,9 procent in Q4

In het vierde kwartaal steeg de totale omzet met 10,9 procent tot 1,2 miljard dollar. Vorig jaar in dezelfde periode kwam de totale omzet nog uit op 1,1 miljard dollar. Bij constante wisselkoersen steeg de totale omzet met 11,7 procent. De retail netto-omzet steeg met 22 procent tot 572,6 miljoen dollar, wat voornamelijk te danken was uit de omzet uit online verkoop en de 142 nieuwe winkels (netto) die werden geopend. De vergelijkbare omzet steeg met 0,3 procent.

De detailhandel netto-omzet steeg met 23,4 procent bij wisselkoerscorrecties en de vergelijkbare omzet steeg met 1,5 procent. De netto-omzet uit groothandel steeg met 3,5 tot 590,5 miljoen dollar. Op basis van wisselkoerscorrecties steeg de netto-omzet uit groothandel met 4 procent. De inkomsten uit licenties daalden echter met 13,6 procent tot 35,6 miljoen dollar.

In de Verenigde Staten steeg de totale omzet in de laatste drie maanden van het jaar met 4,6 procent tot 879,1 miljoen dollar. Met wisselkoerscorrecties kwam het stijgingspercentage uit op 5,1 procent. In Europa groeide de omzet met 15,6 procent en 18,1 procent (wisselkoerscorrecties) tot 254,1 miljoen dollar. In Azië steeg de omzet met maar liefst 216,4 procent tot 65,5 miljoen dollar. Met wisselkoerscorrecties rapporteert Michael Kors een omzetstijging van 212,1 procent.

De brutowinst steeg in het vierde kwartaal met 10,5 procent tot 697,2 miljoen dollar, wat neerkomt op 58,2 procent van de totale omzet. De brutowinstmarge daalde met circa 100 basispunten, wat te wijten is aan de gewijzigde wisselkoersen. Het is vergelijkbaar met de brutomarge van 58,4 procent in het vierde kwartaal. Michael Kors boekte een bedrijfsresultaat van 244,1 miljoen dollar, wat neerkomt op 20,4 procent van de totale omzet in het vierde kwartaal van 2016. Het nettoresultaat in het laatste kwartaal kwam uit op 182,6 miljoen dollar oftewel 0,90 per verwaterd aandeel.

Het modebedrijf Michael Kors had op 2 april 668 winkels, inclusief concessies. Vorig jaar had het bedrijf nog 526 winkels. In boekjaar 2016 kwamen 201 winkels bij, inclusief concessies. Met inbegrip van gelicentieerde verkooppunten waren er 869 Michael Kors-winkels aan het einde van het vierde kwartaal.

Michael Kors ziet omzet stijgen in 2016

Omzet Michael Kors stijgt explosief in Azië

In het fiscale jaar 2016 steeg de retail netto-omzet met 12,2 procent tot 2,4 miljard dollar. De vergelijkbare omzet daalde echter met 4,2 procent. In de detailhandel rapporteerde het bedrijf een stijging van de netto-omzet van 17,2 procent en een daling van de vergelijkbare omzet van 0,9 procent. De groothandel netto-omzet steeg met 3,8 procent tot 2,1 miljard dollar. Op basis van wisselkoerscorrecties kwam de netto-omzet uit op een stijging van 6,8 procent. De licentie-omzet kwam uit op 173,3 miljoen dollar, wat neerkomt op een stijging van 0,9 procent. Het brutoresultaat steeg met 5,6 procent tot 2,8 miljard dollar, wat goed was voor een percentage van 59,4 procent van de totale omzet.

De operationele winst voor het financiële jaar 2016 bedroeg 1,3 miljard dollar, ofwel 28.8 procent van de totale omzet. Het nettoresultaat was 839,1 miljoen dollar. Het verwaterd aandeel kwam uit op 4,44 dollar. Michael Kors rapporteerde een nettowinst van 881 miljoen dollar, wat neerkomt op 4,28 per verwaterd aandeel.

Michael Kors neemt exclusieve licentiehouder China over

Naast de kwartaal- en jaarcijfers maakte het bedrijf ook bekend de overname van Michael Kors (HK) Limited, de exclusieve licentiehouder van het bedrijf in China en andere rechtsgebieden in Azië, te hebben afgerond. Voor 500 miljoen dollar is het bedrijf overgenomen. Het licentiebedrijf genereerde een totale omzet van 197 miljoen dollar en had een netwerk van 91 winkels en 6 travel retail locaties in China, Hongkong, Macau en Taiwan. Voor het komende fiscale jaar zal het bedrijf naar verwachting voor 200 miljoen dollar bijdragen aan de netto-omzet in de detailhandel.

De CEO licht toe: "We zijn erg enthousiast over de overname van onze Greater China licentiehouder. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt met onze gelicentieerde partner in deze regio, om de infrastructuur en het merk te bouwen, en de aanwezigheid van Michael Kors op de Chinese markt te laten groeien. Wij geloven dat ons merk bezig is met het krijgen van een sterk momentum in China. Het is de ideale tijd voor ons om ons bedrijf in dit gebied te integreren en te profiteren van het enorme groeipotentieel in deze regio."

Michael Kors ziet omzet stijgen in 2016

Michael Kors ziet veel groeimogelijkheden in fiscaal jaar 2017

Voor fiscaal jaar 2017 verwacht Michael Kors dat de totale omzet gelijk zal zijn ten opzichte van het voorgaande jaar. De vergelijkbare omzet zal met een enkelcijferige percentages. De operationele marge zal op non-GAAP-basis met 21 procent stijgen. De verwaterde winst per aandeel zal naar verwachting uitkomen tussen de 4,56 dollar en 4,64 dollar op non-GAAP-basis en van 4,47 tot 4,55 dollar op GAAP-basis.

“We zien meerdere groeimogelijkheden, met inbegrip van de uitbreiding van onze internationale markten; de groei van onze webwinkels en het uitbouwen van de mannenlijn, de lancering van de Michael Kors Acces draagbare technologielijn, en de voortdurende ontwerpinnovaties van ons luxe modeproduct. Wij denken dat dat ons in staat stelt om een duurzame winstgroei te leveren,” aldus CEO en voorzitter John D. Idol.

Beeld: Facebook Michael Kors

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN