• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Mijlpaal’ in ommekeer New Look: 150 miljoen pond vers kapitaal

‘Mijlpaal’ in ommekeer New Look: 150 miljoen pond vers kapitaal

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

New Look heeft naar eigen zeggen een nieuwe ‘mijlpaal’ bereikt in de ommekeer van het Britse merk. Zo heeft het bedrijf een nieuwe financiële structuur geïmplementeerd, vers kapitaal binnengehaald en de schulden drastisch gereduceerd, zo blijkt uit een persbericht van New Look.

New Look heeft nieuw kapitaal van 150 miljoen pond (175,8 miljoen euro) binnengehaald wat het heeft gebruikt om transitiekosten te betalen en Bridge Facility terug te betalen. De rest van het bedrag wordt gebruikt voor extra liquiditeit om het bedrijf verder te ontwikkelen. Lange termijn schulden zijn gereduceerd van 1,35 miljard pond (1,58 miljoen euro) naar 350 miljoen pond (410,3 miljoen euro), aldus het bericht.

“Vandaag is een belangrijke mijlpaal in onze ommekeer en een grote blijk van steun van onze beleggers in de kracht van ons merk en de vaardigheid van het management om de winstgevendheid te vergroten door de implementatie van een bredere strategie,” aldus Alistair McGeorge, uitvoerend voorzitter van New Look, in het bericht. “Met een aanzienlijk beter balans en een flexibele kapitaalstructuur hebben we nu een stabiel operationeel platform, dat ons goed positioneert om op uitdagingen te reageren en nieuwe marktkansen aan te grijpen.”

New Look