• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Minderheidsaandeel Barneys te koop

Minderheidsaandeel Barneys te koop

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een minderheidsaandeel in het legendarische Amerikaanse warenhuis Barneys zou te koop zijn, volgens diverse Amerikaanse media, waaronder de New York Post, die eerst met het nieuws kwam.

Richard Perry, de miljardair hedgefonds manager die sinds 2012 meerderheidsaandeelhouder is van de luxe warenhuisketen, zou een minderheidsaandeel willen verkopen om te compenseren voor de verliezen van zijn hedgefonds. Volgens WWD, daalde de waarde van het fonds vorig jaar met 12 procent en zijn diverse investeerders eruit gestapt. Goldman Sachs zou al ingeschakeld zijn om de verkoop te leiden.

Perry zou met de opbrengst van de verkoop tevens de groei van Barneys willen financieren, schrijft WWD. Dit wordt echter tegengesproken door een bron van de New York Post, die meldt dat Perry juist geen geld meer in het bedrijf wil pompen.

Barneys zag in het eerste kwartaal zijn vergelijkbare omzet en winst dalen. Het warenhuis kampt met torenhoge huren in New York, waar zijn flagshipstore gevestigd is. Het bedrijf is hierover nog in onderhandeling.

CEO Mark Lee zou tevens al langere tijd van plan zijn het bedrijf te verlaten, hoewel een bron van WWD beweert dat hij nog geen concrete plannen heeft te vertrekken. Mocht dit wel gebeuren, dan zou COO Daniella Vitale de logische opvolger zijn.

Barneys