Missoni verkoopt ruim 40 procent van haar aandelen aan Italiaans private equity-fonds

Het Italiaanse staatsfonds Fondo Strategico Italiano (FSI) heeft 41,2 procent van de aandelen van het Italiaanse modehuis Missoni verworven. De twee bedrijven hebben de overeenkomst vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Milaan.

"Het doel van de partnerschap is om Missoni's buitengewone reputatie en aanzienlijk potentieel te verbeteren en om van Missoni een modern en wereldwijd bekend merk te maken,” aldus de familie Missoni tijdens de conferentie. De familie voegde eraan toe dat door de samenwerking met FSI Missoni meer gaat concurreren met de internationale luxe markt.

Zodra de transactie, die wordt gecontroleerd door investeringsbank Rothschild & Co, is afgerond, bestaat Missoni’s raad van bestuur uit zeven leden, waarvan drie afkomstig uit de Missoni familie: Angela Missoni, Luca Missoni en Giacomo Missoni. Angela Missoni zal de functies van voorzitter van het bestuur en creatief directeur bekleden. Rosita Missoni, die het merk in 1953 met haar overleden echtgenoot Ottavio Missoni oprichtte , blijft de erevoorzitter van het bedrijf.

FSI is een private equity-fonds dat in de meerderheid wordt gecontroleerd door de Italiaanse overheid.

Beeld: Website Missoni

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN