• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart tegemoetkoming energiekosten aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart tegemoetkoming energiekosten aanvragen

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Sommige ondernemers raken in de knoop door de stijgende energieprijzen. Beeld: Unsplash

Vanaf dinsdag 21 maart kunnen mkb-ondernemers die een relatief groot energieverbruik hebben, een aanvraag indienen voor een TEK-regeling. TEK staat voor ‘tegemoetkoming energiekosten’. De regeling is bedoeld om energie-intensieve mkb-bedrijven meer ademruimte te geven nu de energieprijzen relatief snel gestegen zijn.

Bedrijven die aan de mkb-definitie voldoen en waar de energiekosten minimaal zeven procent van de omzet bedragen kunnen aanspraak maken op de vergoeding. Die bedraagt vijftig procent van de energiekostenstijging, boven een vastgestelde drempelprijs. De vergoeding kan oplopen tot 160 duizend euro.

De regeling loopt van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023 en kan worden aangevraagd met terugwerkende kracht. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt de ondernemer binnen twee weken een voorschot.

De subsidie wordt gebaseerd op een voorgesteld prijs- en verbruiksniveau, niet op het daadwerkelijke gebruik en de actuele prijs. Ondernemers die de subsidie ontvangen moeten uiterlijk 31 mei 2024 een vaststellingsverzoek indienen voor het bepalen van de definitieve subsidie.

Energie
MKB