Moda Operandi haalt 165 miljoen dollar op aan groeikapitaal

Luxe online retailer Moda Operandi heeft flink wat groeikapitaal weten op te halen, zo maakt het bedrijf bekend middels een persbericht. De e-tailer ontvangt een bedrag van 165 miljoen dollar (139,5 miljoen euro).

Achter de investering zitten ondernemer Adrian Cheng en fonds Apax Digital van private equity bedrijf Apax Partners. Met het nieuwe groeikapitaal wil Moda Operandi verder investeren in markten zoals Azië en het Midden-Oosten en de algehele internationale expansie. De uitbreiding van het showroom concept en stylisten programma moet daarbij helpen, meldt het bedrijf. Daarnaast zal het geld gebruikt worden van de lancering van nieuwe ondernemingen, aldus het persbericht. Mobile technologie en personalisatie en uitbreiding van het bestaande merkenportfolio staan ook op de agenda.

“Ik ben ontzettend enthousiast om te kunnen investeren in Moda Operandi,” aldus Cheng. “Het businessmodel is baanbrekend met een gecureerde klantervaring die veel potentie heeft binnen het netwerk van C Ventures en K11 Investment [de bedrijven van Cheng, red.], dat samengaat met de modewereld, creatieve media en kunst om de millennial consument van dienst te zijn. Ik zie er naar uit om te zien hoe het merk groeit en gebruik maakt van hun grote kansen en vele mogelijkheden.”

Dan O’Keefe, managing partner van Apax Digital: “Onze partnerschap onderstreept nogmaals onze toewijding om te groeien binnen de digitale luxe wereld. We geloven dat onze unieke vaardigheden en globale platform kan helpen om het bedrijf zelfs verder te stuwen en de internationale aanwezigheid te versnellen.”

Sinds de oprichting van Moda Operandi in 2011 heeft de e-tailer al 132 miljoen (111 miljoen euro) aan kapitaal opgehaald, voorafgaand aan de nieuwste investering van 165 miljoen.

Foto: Moda Operandi website

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN