• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Modehuis Alexandre Vauthier overgenomen door Revolve

Modehuis Alexandre Vauthier overgenomen door Revolve

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Alexandre Vauthier. Fall Winter 2023, Haute Couture. Credits: ©Launchmetrics/spotlight

Het Franse modehuis Alexandre Vauthier wordt overgenomen door online moderetailer Revolve, zo schrijft Business of Fashion. Alexandre Vauthier stond voor grote financiële uitdagingen en was sinds februari op zoek naar een koper.

Het Franse modehuis en zijn gelijknamige label bevinden zich sinds november 2023 in financiële problemen. Halverwege februari werd het bedrijf onder curatele gesteld, waarna het op zoek ging naar kopers. Die heeft het nu gevonden in de online retailer uit Californië.

Revolve doet daarmee zijn eerste overname sinds 2015, schrijft Business of Fashion. De overname markeert tevens een belangrijke stap in het hogere segment. Alexandre Vauthier kan het portfolio van Revolve bovendien diversifiëren en meer ‘welvarende consumenten’ aanspreken. Revolve kan op zijn beurt het Franse modelabel een nieuw leven inblazen, doordat het gebruik kan maken van de sociale media en de e-commerce activiteiten. Dit zorgt ervoor dat Alexandre Vauthier zijn aanwezigheid uitbreidt, de activiteiten verfijnt en een jongere doelgroep kan aanspreken.

Alexandre Vauthier
Overname
Revolve