Modehuis BCBG Max Azria vraagt faillissement aan

Het Amerikaanse modehuis BCBG Max Azria heeft vandaag faillissement aangevraagd bij de rechtbank van New York. Dat schrijft Reuters. Het label, opgericht door modeontwerper Max Azria, ging al een tijd gebukt onder zware schulden en achterstallige betalingen.

Het modehuis, de zoveelste in het rijtje van Amerikaanse retailers dat ten onder gaat, heeft in de Verenigde Staten zo’n 200 winkels. Deze gaan mogelijk allemaal dicht. Volgens de New Yorkse rechtbank heeft BCBG Max Azria, bekend van de galajurken, een lijst van activa in het bereik van 100 tot 500 miljoen dollar (95 tot 474 miljoen euro) en passiva in het bereik van 500 miljoen tot 1 miljard dollar (474 miljoen tot 0,9 miljard euro).

Een Canadese partner van de groep heeft zelf afzonderlijk om vrijwillige saneringsmaatregelen onder de Canadese wet aangevraagd, zo meldt het bedrijf tegenover het persbureau. Verder laat het weten een financiering van 45 miljoen dollar (42,7 miljoen euro) te hebben ontvangen, dat onder andere zal worden gebruikt voor het werkkapitaal.

Het bedrijf neemt maatregelen om de activiteiten in Canada, Europa en Japan te verminderen. “De stappen die we nu nemen om de winkelpatronen en de groei van online shopping aan te pakken, zullen ons toelaten ons te concentreren op onze partnerrelaties, digitaal, e-commerce, geselecteerde retaillocaties en de groothandel en licentieovereenkomsten,” zegt Marty Staff, interim CEO van BCBG in een verklaring.

Het proces zal naar verwachting binnen zes maanden worden afgerond. Tot die tijd blijven de winkels open, stelt het bedrijf.

BCBG, een afkorting voor de Franse uitspraak ’Bon chic, bon genre’, werd in 1989 opgericht door de Tunesische modeontwerper Max Azria. Het huis opende zowel eigen winkels als shop-in-shops bij retailers als Saks Fifth Avenue en Bloomingdale’s. In 2015 vond er een herstructurering plaats, waarbij 125 miljoen euro in het bedrijf werd gepompt.

Beeld: BCBG Max Azria Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN