• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Modehuis Carven vraagt bescherming van faillissement aan

Modehuis Carven vraagt bescherming van faillissement aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Carven en Société Bérange, het moederbedrijf van het Franse modehuis, hebben een vrijwillige petitie ingediend bij de commerciële rechtbank van Parijs voor faillissements bescherming, zo meldt nieuwsbureau Reuters. Hierdoor komen de bedrijven nu onder het gezag te staan van de rechtbank die de zaak verder afhandelt met crediteuren en gaat mogelijk op zoek naar een koper voor het modehuis.

“Carven heeft betalingen niet kunnen voltooien en zal op woensdag vragen om onder faillissements bescherming van de Parijse commerciële rechtbank te vallen via ‘receivership’ procedures,” aldus een woordvoerder van het modebedrijf tegen WWD. Bij dergelijke procedures wordt een beheerder aangewezen voor het bezit van een bedrijf dat niet kan voldoen aan financiële verplichtingen. De beheerder gaat vervolgens op zoek naar een oplossing om crediteuren tegemoet te komen.

Sinds het vertrek van creatief directeur Guillaume Henry is het onrustig geweest bij het modehuis. De omzetten bij het bedrijf namen steeds verder af na het vertrek van Henry, het halveerde tot een bedrag van 20 miljoen euro in 2017. In 2016 verkocht Carven al een meerderheidsbelang aan de Blue Bell Group uit Hong Kong en werd de mannenlijn stopgezet. De laatste druppel voor het bedrijf, aldus een woordvoerder tegen WWD, was een vertraging van de productie van de lente/zomer 2018 collectie waardoor orders werden gecanceld en meerdere miljoenen werden misgelopen.

Het modehuis werd in 1945 opgericht en vergaarde roem in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Onder de beroemde klanten bevond zich de Franse zangeres Edit Piaf.

FashionUnited heeft contact gezocht met Carven voor meer informatie

Carven