‘Modehuis McGregor sleept Adidas voor de rechter’

McGregor heeft Adidas voor de rechter gesleept, zo meldt RTL Z. Het modehuis wil namelijk dat Reebok, dochterbedrijf van Adidas, stopt met de verkoop van kleding onder de naam van vechtsporter Conor McGregor. Op deze kleding is namelijk ‘McGregor’ te lezen.

De advocaat van McGregor, Remco van Leeuwen, meldt tegen RTL Z dat er kans is op verwarring tussen het merk McGregor en de naam McGregor die op Reebok-kleding staat. “Het publiek kan menen dat die kleding van Reebok, afkomstig is van McGregor,” aldus de advocaat tegen het medium. McGregor heeft een kort geding aangespannen tegen de sportgigant. “Onder het merk McGregor wordt namelijk al decennialang kleding op de Europese markt gebracht,” aldus Van Leeuwen. Bij de rechter is daarom het verzoek ingediend om te verbieden dat Adidas de naam McGregor in Europa gebruikt op kledingstukken. De uitspraak wordt volgende week gedaan, aldus RTL Z.

Reebok bracht de McGregor-kleding op de markt nadat het een samenwerking aanging met de Ultimate Fighting Championship, waar Ierse vechtsporter Conor McGregor onder contract staat. Het gaat hier om sportshirts en hoodies met McGregor erop, terwijl het merk McGregor bekend staat om een klassieke en nette stijl met pantalons, overhemden en polo's.

Beeld: McGregor Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN