Yellow Dog, moederbedrijf van onder andere modeketen Noor Amsterdam, is door de rechtbank van Gelderland failliet verklaard. Het bedrijf dat gevestigd is in Duiven handelde onder de namen Fashion People, London People, Noor en Noor Amsterdam.

Noor Amsterdam heeft vestigingen in Oosterbeek, Doesburg, Ede, Elst, Velp, Zevenaar en Barneveld. Vorige week werd al gemeld dat alle winkels per direct gesloten waren. Destijds meldde de Gelderlander dat Eigenaar Freddy van Wingaarden het faillissement had aangevraagd voor Yellow Dog.

Het is de tweede keer dat Noor en Noor Amsterdam over de kop gaat. In 2016 verklaarde de rechter het bedrijf Fashion On Stage, waarvan de zaken deel uitmaakten, failliet. Voorafgaand aan het faillissement vond een juridische strijd plaats tussen Van Wingaarden en zijn ex-partner Yecim Agca waarmee hij eigenaar was van de modezaken. Van Wingaarden en Agca kwamen er niet uit wie de rechtmatige eigenaar was van de besloten vennootschap.

Als curator in de zaak is Henk-Jan ter Waarbeek van Wiggers Ross Advocaten & Belastingkundigen. FashionUnited heeft contact gezocht met Ter Waarbeek voor meer informatie.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN