• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Modeketen Noor Amsterdam failliet

Modeketen Noor Amsterdam failliet

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Yellow Dog, moederbedrijf van onder andere modeketen Noor Amsterdam, is door de rechtbank van Gelderland failliet verklaard. Het bedrijf dat gevestigd is in Duiven handelde onder de namen Fashion People, London People, Noor en Noor Amsterdam.

Noor Amsterdam heeft vestigingen in Oosterbeek, Doesburg, Ede, Elst, Velp, Zevenaar en Barneveld. Vorige week werd al gemeld dat alle winkels per direct gesloten waren. Destijds meldde de Gelderlander dat de eigenaar het faillissement had aangevraagd voor Yellow Dog.

Het is de tweede keer dat Noor en Noor Amsterdam over de kop gaat. In 2016 verklaarde de rechter het bedrijf Fashion On Stage, waarvan de zaken deel uitmaakten, failliet. Voorafgaand aan het faillissement vond een juridische strijd plaats tussen de eigenaar en zijn ex-partner Yecim Agca waarmee hij eigenaar was van de modezaken. De eigenaar en Agca kwamen er niet uit wie de rechtmatige eigenaar was van de besloten vennootschap.

Als curator in de zaak is Henk-Jan ter Waarbeek van Wiggers Ross Advocaten & Belastingkundigen. FashionUnited heeft contact gezocht met Ter Waarbeek voor meer informatie.

Dit artikel is op 25 januari 2021 op verzoek van de betrokkene geupdate en geanonimiseerd. Inhoudelijk zijn geen aanpassingen gedaan.

noor
noor amsterdam
yellow dog