• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Modemerk Zilton overgenomen uit faillissement Duror Fashion Group’

‘Modemerk Zilton overgenomen uit faillissement Duror Fashion Group’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Beeld: Zilton

Zilton heeft een nieuwe eigenaar gevonden, zo meldt VRT NWS. Het modemerk is overgenomen uit het faillissement van Duror Fashion Group door L&V Fashion.

De nieuwe eigenaar is in hetzelfde segment actief als Zilton, namelijk mannenmode. L&V Fashion maakt voornamelijk overhemden en krijgt met Zilton er een broekenspecialist bij. “De overnemer wil dezelfde waarde en visie hanteren,” aldus de curatoren tegen VRT NWS.

Zilton is een van de merken uit het portfolio van Duror Fashion Group. In datzelfde portfolio zaten ook de merken Terre Bleue en Gigue. Voor deze merken is nog geen doorstart gerealiseerd, maar de curatoren benadrukken tegen VRT NWS dat de gesprekken nog lopen.

De oorzaak van het faillissement van Duror Fashion Group ligt bij de schulden van het bedrijf die het ‘niet onder controle kreeg’ aldus het persbericht van de groep enkele weken eerder. Factoren die meespelen zijn de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne, stijgende grondstof- en energieprijzen, inflatie en de onvoorspelbare weersomstandigheden. Daarbij komt ook nog ‘hevige concurrentie’ van fast fashion ketens en tweedehands platforms.

Duror Fashion Group
Zilton