• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Bever koopt Duitse kledingketen

Moederbedrijf Bever koopt Duitse kledingketen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

AS Adventure Group, het Belgische moederbedrijf van Bever, heeft de Duitse outdoorketen McTrek overgenomen. Het concern heeft zo’n 38 miljoen euro betaald voor de sectorgenoot, zo rapporteert zakenkrant De Tijd.

Met de overname krijgt AS Adventure Group beschikking over zowel de 39 fysieke winkels van McTrek als de webshop van de winkelketen. Samen zijn deze goed voor een omzet van 52 miljoen euro. Het is voor het eerst dat AS Adventure Group de Duitse markt betreedt. De winkels zijn voornamelijk in het westen van het land te vinden.

Het aanbod van merken van McTrek, waaronder Ecco, Columbia en Outwell, past volgens het outdoorbedrijf goed bij de bestaande formules van het concern. “We kijken ernaar uit om samen met het McTrek-team het potentieel van de Duitse markt nog beter te benutten, door gebruik te maken van de expertise in de groep,” verklaart CEO Frederic Hufkens.

Naast Bever is de Belgische AS Adventure Group ook eigenaar van het merk AS Adventure in België, Frankrijk en Luxemburg en Cotswold Outdoor en Snow + Rock in Groot-Brittannië en Ierland. In 2016 boekte het bedrijf een omzet van 508 miljoen euro, maar een verlies van 31 miljoen euro. Een jaar eerder werd AS Adventure Group overgenomen door PAI Partners, daarvoor was het voor een groot deel in handen van Lion Capital. Met de overname van McTrek beschikt het bedrijf in totaal over 256 winkels.

Beeld: McTrek Outdoor Sports Facebook

as adventure group
Bever
McTrek