• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Buining Fashion failliet verklaard

Moederbedrijf Buining Fashion failliet verklaard

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het moederbedrijf van Buining Fashion in Apeldoorn, Bumo Beheer, is failliet verklaard, zo blijkt uit documenten op faillissementsdossier. Er wordt gewerkt aan een doorstart, dat meldt de curator tegen het Algemeen Dagblad.

Buining Fashion heeft naast de eigen winkel in Apeldoorn ook nog Petit Merci en Noa Noa in de stad. Ook bevindt zich nog een winkel van Buining Fashion in Bussem. Eerdere winkels van het concern in Harderwijk en de Apeldoornse Gerry Weber die onder het beheer van het bedrijf viel zijn eerder al gesloten.

Het faillissement is door de eigenaar, Joke Hunnik, zelf aangevraagd, aldus de curator tegen het AD. De vennootschappen waar de winkels in onder zijn gebracht zijn niet failliet verklaard, maar de aanvraag is al wel ingediend. De eerste reden van het faillissement wordt gezien als internetconcurrentie waardoor minder klanten de winkels bezochten.

De opties van een doorstart worden onderzocht door de curator. De winkels zijn voorlopig dicht om een goede inventarisatie te maken van de voorraden en tot welke partij deze toebehoren. Normaal gesproken worden winkels vaak open gehouden om een overname te vergemakkelijken, maar volgens de curator wegen de opbrengsten van zo’n beleid niet op tegen de mogelijke schade die leveranciers kunnen lijden als ze nog eigenaar van de kleding zijn, aldus het AD.

buining fashion
bumo beheer