• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf damesmodemerk Sylver failliet

Moederbedrijf damesmodemerk Sylver failliet

Door Caitlyn Terra

22 okt 2019

Business |UPDATE

Silver Lining B.V. is failliet. De surseance van het bedrijf is maandag 21 oktober omgezet naar een faillissement zo blijkt uit documenten. Het bedrijf bevestigt op woensdag 23 oktober het faillissement middels een persbericht.

Begin oktober is Silver Lining B.V. surseance verleend. De betalingsproblemen zijn volgens de bewindvoerder ontstaan door moeilijke marktomstandigheden, de groeiambities en de financieringswijze, zo meldde bewindvoerder Hekman in een eerder persbericht. Na de uitspraak van de surseance bleven de winkels geopend en werden de mogelijkheden voor het voortzetten van de activiteiten onderzocht. Dit mocht echter niet baten.

Silver Lining B.V. failliet - winkels blijven open

“De bewindvoerder en de directie zijn de afgelopen weken intensief bezig geweest met het zoeken naar een oplossing voor de financiële moeilijkheden waarmee Sylver kampte,” aldus het persbericht. “Het is helaas niet mogelijk gebleken om deze financiele problemen binnen de voorlopige surseance het hoofd te bieden. Inmiddels is door de curator een verkoopprocedure opgezet, waarbij diverse partijen toegang hebben gekregen tot een digitale dataroom. De curator hoopt op korte termijn met de hoogste bieder tot een overeenstemming te komen over de voorwaarden van een doorstart.”

Sylver werd bij diverse retailers verkocht en heeft acht winkels en een webshop. Het merk is gevestigd in Breda, Den Haag, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Maastricht, Utrecht, Nijmegen en Haarlem. De winkels blijven open om de mogelijkheid van een doorstart te vergroten.

Beeld: Sylver

silver lining B.V.
Sylver