• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Karl Lagerfeld en Sonia Rykiel ziet omzet stijgen maar winst afnemen in Q2

Moederbedrijf Karl Lagerfeld en Sonia Rykiel ziet omzet stijgen maar winst afnemen in Q2

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

DKNY.3 digital plaza Credits: DKNY

G-III Apparel Group, Ltd. heeft het tweede kwartaal van het financiële boekjaar afgesloten met een omzetstijging van 9 procent. Tegenover deze omzetstijging stond echter een winstdaling. Ondanks dit verhoogt het Amerikaanse bedrijf toch de verwachting voor het gehele boekjaar.

Dankzij de stijging kwam de omzet voor het kwartaal neer op 695,8 miljoen dollar (649,6 miljoen euro). G-III Apparel behaalde deze omzet mede dankzij de diverse merken die het in het portfolio heeft, maar ook de producten die het op basis van licenties van andere merken maakt. Eigen merken zijn bijvoorbeeld Karl Lagerfeld en DKNY en licenties heeft het voor onder andere Calvin Klein, Dockers, Guess, Tommy Hilfiger, Halston en Levi’s.

Waar de omzet dus toenam, nam de winst echter af. Het netto inkomen van de groep daalde van 36 miljoen dollar naar 16,2 miljoen dollar, zo blijkt uit het kwartaalverslag. Omgerekend komt het inkomen voor het kwartaal neer op 15,1 miljoen euro.

Al met al is G-III Apparel, Ltd. positief over het afgelopen kwartaal en verhoogt het de verwachting voor het gehele boekjaar. Het bedrijf verwacht nu een netto omzet van ongeveer 3,3 miljard dollar en een netto inkomen tussen de 145 miljoen en 150 miljoen dollar.

G-III Apparel Group Ltd.
Karl Lagerfeld