• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Miller & Monroe betaalt ruim vier ton voor Men at Work

Moederbedrijf Miller & Monroe betaalt ruim vier ton voor Men at Work

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Men at Work realiseerde op 1 augustus in Nederland een doorstart met Victory & Dreams Holding, het moederbedrijf van Miller & Monroe en Witteveen. De keten heeft voor de failliete onderneming 434.750 euro neergelegd, zo blijkt uit het tweede faillissementsverslag.

Eind juni werd de surseance van MAW BV omgezet in een faillissement. De curator meldde dat verschillende geïnteresseerde partijen aanwezig waren, maar uiteindelijk is gekozen voor Victory & Dreams Holding ‘omdat deze partij aangaf daadwerkelijk een doorstart te maken, personeel een arbeidsovereenkomst aan te bieden en huurcontracten over te nemen’. De resterende voorraad van Men at Work, de merken, goodwill en het inventaris van 10 winkels werden verkocht aan Victory & Dreams.

De oorzaak van het faillissement komt neer op de teruglopende verkoopresultaten, aldus het faillissementsverslag. “De kosten bleven de baten overtreffen, zodat voorzienbaar was dat MAW BV met het betalen van haar opeisbare schulden niet zou kunnen voortgaan. De bewindvoerder [van de surseance in juni, red] en MAW BV hebben moeten concluderen dat een noodzakelijke herstructurering van MAW BV - al dan niet via een akkoord of externe financier - niet haalbaar is gebleken, zodat een faillissement onvermijdelijk is geworden.”

Victory & Dreams Holding legt vier ton neer voor Men at Work

Victory & Dreams Holding gaat met tien voormalige Men at Work-winkels verder, aldus het verslag. Een deel van het personeel heeft de aangeboden arbeidsovereenkomst aanvaard. “De overname van Men at Work is een mooie uitbreiding van onze locaties. Daarbij zien we ook goede kansen voor synergie,” aldus Philippe Hes, bestuurder van Victory & Dreams Holding in augustus over de overname. “Op termijn zullen de eigen merken van Men at Work als Airdate, OTR en 8MM ook in de Miller & Monroe-winkels verkocht gaan worden. We zullen Men at Work als shop-in-shop in onze winkels gaan presenteren.”

Beeld: Men at Work Facebook

maw bv
Men At Work
Miller & Monroe
Victory & Dreams Holding
Witteveen