• Home
  • Nieuws
  • Business
  • “Moederbedrijf Miss Sixty bereidt beursgang voor”

“Moederbedrijf Miss Sixty bereidt beursgang voor”

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Chinese moederbedrijf van het Italiaanse merk Miss Sixty maakt plannen om naar de beurs te gaan. Trendy International Group zou eind volgend jaar de beursgang willen maken, melden ingewijden aan Business of Fashion.

Het bedrijf, dat gevestigd is in Gangzhou, zou zeker 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) willen ophalen. Achter de schermen zou er al een Chinese investeringsbank zijn aangetrokken om te werken aan de voorbereidingen.

L Capital Asia, een beleggingsonderneming die ondersteund wordt door luxegroep LVMH, kocht in 2011 een minderheidsbelang in Trendy International voor bijna 200 miljoen dollar. De private equity partij kocht destijds 10 procent van de aandelen, blijkt uit het persbericht dat in handen is van Business of Fashion. Zowel Trendy International Group als L Capital Asia wilde niet reageren op de berichten.

In de afgelopen 3 jaar gingen er zeker 25 kledingbedrijven naar de beurs in China en Hongkong, waar een totaal bedrag van 2 miljard dollar werd opgehaald. De lange IPO-pijplijn in China zou het beursproces van Trendy International echter wel kunnen vertragen.

Trendy International werd opgericht in 1999 en is eigenaar van vrouwenlabel Ochirly, Fiveplus en mannenlijn Trendiano. Later kreeg het bedrijf ook de Aziatische activiteiten van Miss Sixty in handen, evenals de denimlabels Energy en Killah. Inmiddels heeft het Chinese modebedrijf meer dan 3.000 winkels. Vorig jaar sloot de modegroep nog een joint venture met Supergroup Plc om het merk Superdry uit te breiden naar China.

Beeld: Facebook Miss Sixty

Miss Sixty
trendy international