Moederbedrijf Pearle en Eyewish neemt e-tailer Charlie Temple over

Charlie Temple, online retailer van brillen, is overgenomen door GrandVision N.V. Dit meldt het moederbedrijf van onder andere Eyewish en Pearle in een persbericht. Hoeveel geld dat gemoeid is bij de overname, wordt niet bekendgemaakt.

“We zijn blij dat we kunnen samenwerken met Charlie Temple, een spannende en innovatieve speler in het online brillen segment,” aldus Stephan Borchert, CEO van GrandVision in het persbericht. “De overname is een belangrijke stap van ons digitale pad en het zal het mogelijk maken voor ons om sneller een sterkere aanwezigheid te bouwen in de online markt. Charlie Temple is een logische en passende toevoeging aan ons huidige portfolio in de Benelux en zal als platform van internationale expansie dienen in het pureplay online brillen segment. Charlie Temple past perfect in onze commerciële strategie om hoge kwaliteit brillen te bieden tegen betaalbare prijzen.”

Charlie Temple, opgericht in 2016, zal als een onafhankelijk merk blijven opereren en het managementteam blijft intact, zo luidt het persbericht. CEO Leon Planken blijft dan ook aan het hoofd staan van de e-tailer. Het bedrijf kan profiteren van de lokale en wereldwijde synergieën van GrandVision.

“We zijn verheugd dat we een goede partner hebben gevonden voor Charlie Temple in GrandVision,” aldus Leon Planken in het persbericht. “De steun van een internationale organisatie zorgt ervoor dat Charlie Temple de groei kan versnellen. Tegelijkertijd zal Charlie Temple het bedrijf voortzetten als onafhankelijk merk met de bestaande strategie en het behoud van de eigen identiteit.”

Beeld: website Charlie Temple

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN