• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Pearle en Eyewish ziet omzet stijgen met 7,5 procent in eerste kwartaal

Moederbedrijf Pearle en Eyewish ziet omzet stijgen met 7,5 procent in eerste kwartaal

Door Caitlyn Terra

26 apr. 2019

Grandvision, het moederbedrijf van Pearle, Eyewish en sinds kort ook Charlie Temple, zag de omzet in het eerste kwartaal met 7,5 procent omhoog gaan. Dit meldt de optiek groep in het kwartaalverslag.

De omzet kwam neer op 974 miljoen euro. Het EBITDA stond onderaan de streep van de eerste drie maanden op 231 miljoen euro. CEO van Grandvision, Stephan Borchert, meldt in het verslag dat de omzetgroei ook in de ‘volwassen markten’ te merken was naast de nieuwe markten die het bedrijf aanboort.

“De groei van het EBITDA was in het eerste kwartaal onder invloed van meerdere factoren. Allereerst zagen we een effect van de verandering van management in de Benelux maar we zien een positief momentum nu het jaar voortzet,” aldus Borchert. Daarnaast noemt hij nog de zwakte in de Verenigde Staten die de groei in Latijns-Amerika en Azië compenseerde. “Tot slot zijn we verheugd over het afronden van twee belangrijke overnames in dit kwartaal, Optica2000 in Spanje en Charlie Temple in Nederland. We zijn op dit moment bezig met de integratie van de bedrijven en zien goede eerste resultaten bij de bedrijven.”

Eyewish
GrandVision
Pearle