• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Tiger of Sweden en By Malene Birger houdt omzet stabiel in Q2

Moederbedrijf Tiger of Sweden en By Malene Birger houdt omzet stabiel in Q2

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De IC Group heeft in het tweede kwartaal de omzet nagenoeg stabiel gehouden in vergelijking met dezelfde periode in het vorige boekjaar. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van het de groep dat de merken By Malene Birger en Tiger of Sweden in het portfolio heeft. De omzet steeg licht met 1,1 procent.

De groep behaalde in het kwartaal een omzet van 271 miljoen Deense kroon (36,3 miljoen euro). Tiger of Sweden behaalde de meeste omzet, 196 miljoen Deense Kroon (26,2 miljoen euro) door een stijging van 3,7 procent. Bij By Malene Birger dalen de omzetten nog steeds, dit kwartaal met 3,8 procent. Het merk behaalde een omzet van 75 miljoen Deense kroon (10 miljoen euro).

De IC Group verkocht het derde merk, Saint Tropez, op 31 januari 2019 aan DK Company A/S. Het merk wordt dan ook niet meegerekend in de resultaten van het kwartaal, ondanks dat deze resultaten tot 31 december 2018 lopen.

In het eerste halfjaar van het boekjaar daalde de omzet van de groep met 8,3 procent, zo blijkt uit de cijfers. Zowel in de retail als groothandel daalden de omzetten. De omzet in de periode kwam neer op 578 miljoen Deense Kroon (77,4 miljoen euro).

By Malene Birger
IC Group
Tiger of Sweden