TJX Companies, Inc., zowel het moederbedrijf van TJ Maxx en Europese zusterketen TK Maxx, heeft in het eerste kwartaal betere resultaten behaald dan verwacht. Het bedrijf verhoogt daarom de verwachting voor het gehele financiële boekjaar, zo blijkt uit het kwartaalverslag.

TJX Companies, Inc. voerde in de eerste drie maanden van het financiële jaar de omzet op met 7 procent. In totaal behaalde het een omzet van 9,3 miljard dollar (8,3 miljard euro). Het netto inkomen kwam neer op 700 miljoen dollar (627,3 miljoen euro). De groep heeft naast TK Maxx en TJ Maxx ook Marmaxx en Homegoods in het portfolio. De grootste divisie is Marmaxx, dat alleen in de Verenigde Staten actief is. TJX International, waar de Europese winkels onder vallen behaalde een omzetstijging van 8 procent. De divisie voerde de omzet op naar een bedrag van 1,2 miljard dollar (1 miljard euro).

Dankzij de resultaten van het eerste kwartaal verwacht het bedrijf nu een stijging van de winst per aandeel tussen de 4 en 7 procent, aldus het verslag.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN