TJX Companies, Inc. moederbedrijf van onder andere TK Maxx, doet het opnieuw beter dan verwacht. De resultaten van het tweede kwartaal kwamen hoger uit dan in eerste instantie gedacht. Het bedrijf behaalde een omzetgroei van 12 procent naar 9,3 miljard dollar (8 miljard euro) in de drie maanden, aldus de gerapporteerde cijfers.

Bij gelijk aantal winkels steeg de omzet met 6 procent. Het netto inkomen kwam in het tweede kwartaal neer op 740 miljoen dollar (643 miljoen euro). “We zijn ontzettend tevreden met onze resultaten van het tweede kwartaal,” aldus Ernie Herman, CEO van TJX Companies, Inc. in het verslag. Het klantenverkeer is opnieuw de grootste reden van onze omzetgroei bij gelijk aantal winkels. In al onze segmenten bereiker we een bredere demografie. We zijn specifiek zeer tevreden met de resultaten van onze kledingzaken.”

TJX International, waar de winkels in Europa en Australië onder vallen, behaalde een omzetgroei van 4 procent bij gelijk aantal winkels. De netto omzet kwam in het segment neer op 1,218 miljard dollar (1 miljard euro). TJX Companies, Inc. heeft onder andere Marmaxx, Homegoods, TJX Canada en TJX International in het portfolio. In het eerste halfjaar kwam de netto omzet neer op 18 miljard dollar (15,6 miljard euro) door een stijging van 12 procent. Het netto inkomen komt neer op 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro).

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN