• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf TK Maxx ziet netto omzet met 12 procent stijgen

Moederbedrijf TK Maxx ziet netto omzet met 12 procent stijgen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

TJX Companies, Inc. heeft het afgelopen kwartaal de netto omzet zien toenemen met 12 procent in vergelijking met het derde kwartaal van 2017. TJX Companies Inc is onder andere het moederbedrijf van het Europese TK Maxx.

Het derde kwartaal betekende een omzet van 9,8 miljard dollar (8,5 miljard euro) voor het bedrijf. Bij gelijk aantal winkels steeg de omzet met 7 procent, dit werd gestuwd door een hoger aantal van klantenverkeer, aldus het kwartaalverslag.

“We zijn erg tevreden met onze sterke resultaten in het derde kwartaal, zowel omzet als netto inkomen oversteeg onze verwachtingen. Door de sterke resultaten verhogen we onze verwachting voor het gehele boekjaar. Het vierde kwartaal heeft een sterke start gehad en we hebben veel initiatieven om klantenverkeer en de verkoop te stuwen tijdens de feestdagen en verder,” aldus CEO Ernie Herrman.

TJX International, waar onder andere TK Maxx onder valt, zag in het derde kwartaal de omzet oplopen naar 1,3 miljard dollar (1,14 miljard euro). In de Verenigde Staten werd een omzet behaald van 7,5 miljard dollar (6,5 miljard euro).

homegoods
marmaxx
TJ Maxx
TJX Companies Inc
TK Maxx