• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mogelijk nieuwe investeerder voor Proenza Schouler

Mogelijk nieuwe investeerder voor Proenza Schouler

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een nieuwe partij heeft zich aangediend als mogelijke investeerder in het New Yorkse modelabel Proenza Schouler. Het zou gaan om Castanea Partners, een private-equityfirma die modemerken als Ippolita en Donald J. Pliner tot zijn portfolio rekent. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Castanea zou momenteel in gesprek zijn met de huidige eigenaren van Proenza Schouler, een consortium van investeerders waaronder Andrew Rosen en John Howard, om een aandeel van 50 procent te nemen in het populaire merk.

In augustus 2014 schreef WWD dat LVMH in het merk wilde investeren, en in gesprek was met de eigenaren van Proenza Schouler. Het luxeconcern heeft al een hele reeks jonge, hippe merken onder zijn hoede, waaronder schoenenmerk Nicholas Kirkwood, modemerk J.W. Anderson en Marco de Vincenzo. De onderhandelingen liepen echter steeds op niets uit.

Volgens WWD wil Rosen van Proenza Schouler af om zich te kunnen concentreren op de hard groeiende modemerken Theory, Helmut Lang en J Brand. De drie labels zijn onderdeel van Link Theory, een dochteronderneming van de Japanse retailgigant Fast Retailing.

Het is onbekend hoe groot de kans is van een overeenkomst tussen Proenza Schouler en Castanea. Geen van beide partijen wilden hier iets over kwijt.

castanea
LVMH
Proenza Schouler