• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mogelijke overname Granado door Puig

Mogelijke overname Granado door Puig

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Spaanse mode- en parfumgroep Puig zou in onderhandeling zijn over de mogelijke overname van een minderheidsaandeel in Grupo Granado, de Braziliaanse producent en retailer van hoogwaardige cosmeticaproducten. Dat melden ingewijden aan Reuters.

Puig, eigenaar van merken als Carolina Herrera en Jean Paul Gaultier, zou 1 miljard real (277 miljoen euro) kunnen betalen voor een minderheidsaandeel van 30 procent in Granado, aldus twee bronnen van Reuters.

De eigenaar van Granado, voormalig bankier Christopher Freeman, wil met de opbrengst van de verkoop het bedrijf uitbreiden in het buitenland. Expansie buiten Brazilië begon drie jaar geleden met de opening van een boetiek in Parijs. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 380 miljoen real, en heeft volgens bronnen van Reuters de afgelopen tien jaar een groei van 20 procent gerealiseerd.

Granado telt momenteel 47 winkels in Brazilië, waar het ook een distributienetwerk en een productiefaciliteit heeft.

Voor Puig zou de overname een groeikans in Brazilië betekenen. Het land telt ruim 200 miljoen inwoners en staat op de derde plaats in de ranglijst van ’s wereld’s grootste cosmeticamarkten. Puig beheert ook de parfumlicenties voor modehuizen als Prada en Valentino in ruim 150 landen, wat Brazilië een interessante markt maakt. Het bedrijf wordt voorts steeds actiever in groeimarkten, waar het inmiddels 47 procent van zijn omzet genereert.

Puig boekte vorig jaar een omzet van 1,645 miljard euro, terwijl de nettowinst 126 miljoen euro bedroeg. Het bedrijf verwacht voor dit jaar een omzet van 2 miljard euro.

granado
Puig