• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mogelijke verkoop Kate Spade

Mogelijke verkoop Kate Spade

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse mode- en accessoiremerk Kate Spade overweegt een mogelijke verkoop, meldt Women’s Wear Daily. Het gerucht deed de koers van het merk omhoog schieten met ruim 23 procent, een flinke impuls voor het merk dat de afgelopen jaren steeds meer terrein verliest aan concurrenten.

Hedgefonds en investeerder Caerus zou in november een brief naar de voorzitter van Kate Spade, Nancy Karch, hebben gestuurd met het nadrukkelijke verzoek het bedrijf in de verkoop te zetten om zodoende waarde voor de aandeelhouder te creëren. Door de afgenomen populariteit van het merk is de koers in de afgelopen 12 maanden met ongeveer 21 procent gedaald.

Volgens de managers van het fonds, Ward Davis en Brian Agnew, zou Kate Spade ‘een geweldige acquisitiekandidaat kunnen zijn voor een strategische bedrijf in de lifestyle accessoire categorie’. Het duo verwacht dat het merk een aanzienlijk bedrag zou kunnen opbrengen.

Caerus investeerde in 2009 voor het eerst in het merk, toen het nog onderdeel was van Liz Claiborne. Het fonds vocht voor een afsplitsing van het merk, hetgeen in 2013 plaatsvond.

Het Amerikaanse luxe accessoiremerk Coach wordt beschouwd als een ideale kandidaat om het merk over te nemen, vooral gezien CEO Victor Luis eerder al onthulde dat het bedrijf op zoek is naar mogelijke acquisities. Ook Michael Kors en G-III Apparel - moederbedrijf van Donna Karan - behoren tot de mogelijkheden.

Kate Spade heeft een beurswaarde van ongeveer 2,3 miljard dollar (2,2 miljard euro) en boekte in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een omzet van 316,5 miljoen dollar (303,3 miljoen euro). Het merk telt 75 eigen winkels in de Noord-Amerikaanse thuismarkt, en 93 in het buitenland

Kate Spade