SMCP, het moederbedrijf van de Franse modemerken Sandro, Maje en Claudie Pierlot wordt mogelijk verkocht aan het Chinese textielconcern Shandong Ruyi, zo meldt WWD.

Volgens ingewijden van het vakblad zou private equity firma KKR, die sinds 2013 eigenaar is van 70 procent van de modegroep, sinds afgelopen oktober diverse ‘strategische mogelijkheden’ onderzoeken voor het bedrijf. Tot de mogelijkheden behoorde een eventuele beursgang, maar deze strategie wordt meestal gebruikt om druk uit te oefenen op eventuele terughoudende kopers, aldus WWD.

De waarde van het bedrijf wordt geschat op 1,3 miljard euro, inclusief schuld, en zou voor het in het westen relatief onbekende Shandong Ruyi een grote stap betekenen naar een volwaardige plek in de Europese modemarkt.

SMCP boekte in 2015 een omzetstijging van 33 procent naar 675 miljoen euro, terwijl de brutowinst met 44 procent groeide naar 107 miljoen euro. De groep telt inmiddels 1.180 verkooppunten in 33 landen en wil dit jaar tussen de 80 en 100 nieuwe winkels openen.

Volgens SMCP voorzitter en CEO Daniel Lalonde is er grote ruimte voor groei in de Verenigde Staten, China, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Vooral de Chinese middenklasse vertegenwoordigt een belangrijke doelgroep. Daarbij zou Shandong van dienst kunnen zijn. Het bedrijf produceert en verkoopt textielproducten van wol in China en in het buitenland onder de merknaam Ruyi.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN