Moncler wordt de volledige eigenaar van Stone Island door de overname van de overige 30 procent van de aandelen van het bedrijf. Afgelopen december werd al duidelijk dat Moncler een meerderheidsbelang nam in Stone Island, maar met deze stap komt het Italiaanse merk volledig in handen van Moncler, zo blijkt in een persbericht.

Naar verwachting is de deal rond voor 31 maart 2021, zo meldt het bericht. Afgelopen december meldde Moncler S.p.A. dat de twee bedrijven een gezamenlijke nieuwe visie van luxe willen ontwikkelen. Het delen van kennis tussen de twee merken maakt het mogelijk voor ze om de ontwikkeling van het bedrijf te versnellen, aldus het statement aan het einde van 2020.

Remo Ruffini, CEO van Moncler S.p.A. meldde destijds in het persbericht dat Moncler en Stone Island eenzelfde visie hebben: “Moncler en Stone Island willen de nieuwe generaties een nieuw concept van luxe presenteren, ver weg van de traditionele canon waarin jonge mensen zich niet langer meer in herkennen.” Carol Rivetto, CEO van Stone Island, vult aan: “Remo en ik hebben besloten onze kracht en visie te bundelen om de uitdagingen die voor ons liggen samen en sterker aan te dagen. Het is een nieuw hoofdstuk voor Stone Island, een begin van de reis die ons merk helpt de potentie waar te maken, terwijl het wel de sterke merkidentiteit behoudt en de cultuur behoudt.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN