• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Motie voor ‘MKB-bank’ door meerderheid van de kamer aangenomen

Motie voor ‘MKB-bank’ door meerderheid van de kamer aangenomen

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld via: Pexels

Een motie voor een zogenoemde ‘MKB-bank’ door CDA-kamerlid Mustafa Amhaouch werd deze week door een meerderheid van de kamer aangenomen, dat meldt het CDA op haar website. Het doel van zo’n bank is kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s) makkelijker toegang te bieden tot financiering. Deze wordt hen volgens Amhaouch bij grotere banken momenteel vaak ontzegt.

Het concept van een MKB-bank zou vergelijkbaar zijn met die van The British Business Bank. Volgens Amhaouch zou de werking van de bank het Nederlandse ondernemersklimaat en het MKB versterken, zo wordt uitgelicht op de site van het CDA.

Ook ondernemersorganisatie MKB Nederland pleit al langer voor een MKB-bank, zo melden zij vandaag op hun website. Zo delen zij hier ook hun zorgen over hoe banken financieringsaanvragen van MKB’s vaak niet meer aannemen door het zware toezicht waaronder zij vallen en de relatief hoge kosten. Dat staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer tot dusver nog niet met het idee aan boord lijkt te zijn noemde MKB Nederland op hun website vandaag ‘onbegrijpelijk’.

MKB
MKB-BANK