• Home
  • Nieuws
  • Business
  • MSHOL b.v. verliest hoger beroep en is failliet verklaard

MSHOL b.v. verliest hoger beroep en is failliet verklaard

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Nederlandse modebedrijf MSHOL b.v. is door de rechtbank van Amsterdam in een hoger beroep failliet verklaard. Volgens de rechtbank had het bedrijf latente btw-verplichtingen waaraan niet was voldaan. De zaak kwam in november 2015 voor het eerst voor de rechter. De oprichters van het bedrijf waren destijds van mening dat niet was voldaan aan de voorwaarden van een faillissement, omdat volgens hen geen sprake was van een verplichting aan de fiscus.

MSHOL is een tussenholding die via verschillende dochterondernemingen de kledingwinkels Mi Sueño in Almere, Leiden en Harderwijk exploiteerde. De winkels in Leiden en Harderwijk hebben de deuren gesloten in respectievelijk september en oktober 2015, omdat de huurcontracten van de winkelpanden toen afliepen. De winkel in Almere moest in juli 2015 sluiten, omdat onderhandelingen over een huurverlaging tussen de eigenaren van MSHOL en de verhuurder van het winkelpand op niets waren uitgelopen.

MSHOL b.v. behoort tot dezelfde eigenaren van Mi Sueño Beheer b.v. Omdat de resultaten van het bedrijf onder druk kwamen te staan, is besloten over te gaan tot herstructurering. Mi Sueño Beheer b.v. bezit tegenwoordig nog winkels in Amersfoort, Amstelveen, Hoofddorp en Noordwijk.

Mi Sueño
MSHOL