• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mud Jeans krijgt investering van 1 miljoen voor ontwikkeling volledig gerecyclede jeans

Mud Jeans krijgt investering van 1 miljoen voor ontwikkeling volledig gerecyclede jeans

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Mud Jeans heeft een kapitaalinjectie van een miljoen euro ontvangen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Doen Participaties en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland zijn de investeerders. Met het geld wil het merk een spijkerbroek ontwikkelen die voor 100 procent gemaakt is van oude spijkerbroeken.

Naast de ontwikkeling van de jeans, wordt het geld ook gebruikt voor uitbreiding naar Scandinavië, Frankrijk en Engeland. “We zijn erg blij met deze investering waardoor het voor ons mogelijk is om het populairste en meest vervuilende kledingstuk duurzaam te produceren,” aldus Mud Jeans CEO Bert van Son in het bericht. “Doen Participaties en PDENH begrijpen als geen ander dat het wel degelijk mogelijk is om een goede jeans te maken zolang je maar bereid bent om een eerlijke prijs te betalen.”

Mud Jeans gebruikt op dit moment al 40 procent gerecycled katoen voor de productie van spijkerbroeken. Dankzij innovaties die zijn ontwikkeld met Saxion University en Circle Economy is het bedrijf op korte termijn in staat om een volledig circulaire en duurzame spijkerbroek te ontwikkelen van oude spijkerbroeken.

Mud Jeans is op dit moment verkrijgbaar bij 300 retailers verspreid over 29 landen.

Beeld: Pexels

MUD Jeans